Home

Achtergrond 3 reacties

Van Rooi Meat exclusief leverancier Jumbo

Van Rooi Meat in Helmond wordt vanaf week 25 de exclusieve leverancier van varkensvlees aan de Jumbo-supermarkten. Dat meldt directeur Marc van Rooi van het Helmondse bedrijf.

Van Rooi ontkent dat hij vanaf week 25 volop berenvlees gaat leveren aan Jumbo. "We gaan wel de mogelijkheden hiervan onderzoeken." Volgens hem gaat het dan om onderzoek aan de geur van het vlees, uitsnijproeven en rendementsproeven. Van Rooi wil de geur van het berenvlees testen met schroeiproeven in de slachtlijn. "Misschien dat we na verloop van tijd ook een winkel gaan beleveren met berenvlees, maar zo ver is het nog niet."

De beren die Van Rooi nodig heeft voor dit onderzoeksprogramma komen van vaste leveranciers. Die mesten al jaren beren voor de op de Britse en Griekse markt gerichte programma’s van Van Rooi. Er worden volgens Van Rooi ook geen speciale aanvullende eisen gesteld. "Het gaat om gewoon gangbaar IKB-vlees van Nederlandse oorsprong." Het vlees voor Jumbo snijdt het bedrijf van Van Rooi in zijn Somerense vestiging uit. Het levert het vlees geportioneerd en onverpakt geleverd.

Tot nog toe leverde Van Pelt, het voorverpakkingsbedrijf dat sinds november vorig jaar onderdeel is van Van Rooi Meat, een klein deel van het varkensvlees aan de Jumbo-keten. Eerder meldde de supermarktketen zelf al in het Agrarisch Dagblad dat het de mogelijkheden van berenvlees wil gaan testen.

Voorop lopen

Een woordvoerder van Jumbo gaf te kennen dat het supermarktbedrijf voorop wil lopen en eerder dan in 2015 af wil van het castreren van biggen. Tot nu toe heeft slachterij Westfort in Gorinchem de meeste ervaring met berenvlees. Het bedrijf slacht al bijna twee jaar beren uit het Milieukeurprogramma en zegt weinig problemen te ondervinden met stinkende beren. Het vlees wordt ondermeer afgezet via de Keurslagers. Vleesbedrijf Van Loon in Best levert berenvlees aan supermarktketen Lidl en recreatiebedrijf Centre Parcs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Theo Tiemessen

  Frima Van Rooij meat ik wens jullie erg veel succes .met jullie kwaliteit,s vlees.

 • no-profile-image

  varkenshandel A vd broek.

  super,nu gas er op wij rijden die tent in helmond wel vol.www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  jluvrmwn

  q2FHRM psxtvjykzwjb, [url=http://tkilblhlqugw.com/]tkilblhlqugw[/url], [link=http://iversnuapgqe.com/]iversnuapgqe[/link], http://mhmksajqmuqc.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.