Home

Achtergrond 261 x bekeken

Vakschool bakkerij krijgt hbo-opleiding

De bakkerijsector introduceert een opleiding op hbo-niveau, die in augustus volgend jaar moet starten.

Dat zegt Carel Rink, directeur van Vakschool Wageningen, op de website van Bakkerswereld. "We zijn voor de bakkerij nu bezig met het opzetten van een hbo-bakkerijopleiding. We doen dit samen met Wageningen Universiteit en het bedrijfsleven. De branche vraagt hierom en de leerlingen ook.''

De opleiding moet voor meer verdieping zorgen. Rink: "De leerling moet niet alleen een brood kunnen bakken, hij moet ook weten wat en waarom iets gebeurt. Een soort levensmiddelentechnologie dus.'' Andere vakken die onder meer aan bod komen zijn economie en management. De opleiding duurt twee jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.