Home

Achtergrond 203 x bekeken

Vakbond: plan gevangenissen onacceptabel

De vakbond Abvakabo FNV kan niet leven met het plan waarmee staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) het cellenoverschot wil terugdringen.

Bestuurder Jan Willem Dieten vindt dat er te harde klappen vallen bij gevangenissen in het noorden en zuiden van het land. "Dat vinden we niet acceptabel.'' Dieten waarschuwt dat Albayrak cellencapaciteit weghaalt uit de regio's en de gevangenissen te veel concentreert in de Randstad. Gevangenismedewerkers in de regio zullen veel moeite krijgen met het vinden van een andere baan, voorziet Dieten. "Ze hebben een heel apart vak. In feite ontneem je ze dat werk.''

Albayrak denkt gedwongen ontslagen te kunnen voorkomen, als het gevangenispersoneel zich flexibel opstelt. Dieten vreest dat de gevraagde mobiliteit in de praktijk zal neerkomen op lange reistijden voor gevangenismedewerkers of een gedwongen overstap naar ander werk. De vakbond verwacht weinig van de plannen om medewerkers van gevangenissen die moeten sluiten over te plaatsen naar andere gevangenissen in de regio.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.