Home

Achtergrond

VS: opkomende machten moeten ook markten openen

Opkomende landen als China, India, Brazilië en Zuid-Afrika moeten meer doen om hun markten verder te openen voor handel.

Dat heeft de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger, Ron Kirk volgens persbureau Reuters gezegd.

Kirk, die in maart aantrad, zei dat hij en president Barack Obama vastbesloten zijn tot een wereldhandels(WTO)-akkoord te komen. "We zien het als een essentiële component voor wat een wereldwijde respons moet zijn op de economische crisis, maar ook de ontwikkeling van de minst ontwikkelde landen."

Volgens Kirk heeft de VS haar markt opengesteld voor 98 procent van de goederen die worden geproduceerd door de armste landen. Het is volgens hem tijd dat ook de grotere opkomende economieën hun handelsversperringen opheffen.

Kirk verklaarde ook dat de WTO wat hem betreft besluitvormingsprocessen hervormd, zodat voortaan sneller tot een nieuw akkoord kan worden gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.