Home

Achtergrond

Tuinman vindt oude Duitse miljoenenschat in heg

Medewerkers van bouwbedrijf T&W hebben dinsdag in Volkel (Noord-Brabant) een wekpot met 1,2 miljoen mark aan oude Duitse bankbiljetten gevonden.

De pot zat verstopt in de grond onder een grote taxusheg die werd gerooid. Eigenaar Theo van den Elzen van het bedrijf heeft dat woensdag bevestigd naar aanleiding van bericht in de lokale en regionale media.

In de glazen pot van anderhalve liter zaten ongeveer driehonderd biljetten inclusief een exemplaar van 500.000 mark. Het papiergeld is 85 tot honderd jaar oud en is vermoedelijk in de Tweede Wereldoorlog door Duitsers in Volkel achtergelaten. Het geld stamt uit een tijd dat Duitsland een gierende inflatie kende.

Hoeveel het geld nu nog waard is, weet Van den Elzen niet. Hij overweegt de bankbiljetten te verkopen aan verzamelaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.