Home

Achtergrond

Trekkerbouwer Deere boekt lagere winst

Het Amerikaanse Deere & Co is in het afgelopen kwartaal op een lagere winst uitgekomen onder druk van een afgenomen vraag.

De nettowinst bedroeg 472,3 miljoen dollar tegen 763,5 miljoen dollar een jaar eerder. Dat maakte ’s werelds grootste producent van landbouwmachines woensdag bekend.

De omzet in het eind april afgelopen tweede kwartaal van het gebroken boekjaar ging met 17 procent omlaag tot 6,75 miljard dollar. Door de economische crisis en de gedaalde prijzen van landbouwproducten is de vraag naar trekkers en combines sterk afgezwakt. De malaise op de huizenmarkt zorgde voor een lagere vraag naar bouwmachines zoals graafmachines en bulldozers.

Het bedrijf verlaagde bovendien opnieuw zijn winstverwachting voor het hele boekjaar. Deere rekent nu op een nettowinst van 1,1 miljard dollar. In februari werd nog gerekend op 1,5 miljard dollar. ”De vooruitzichten voor de marktomstandigheden in de rest van het jaar blijven heel onzeker en de gevolgen voor de omzet en winst zijn moeilijk in te schatten”, aldus Deere.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.