Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

Topman RWE verbaasd over brief VNO-NCW

Topman Rolf Pohlig van de Duitse energiegigant RWE is verbaasd over de brief van werkgeversorganisatie VNO-NCW aan de Nederlandse regering, waarin wordt bepleit voorlopig geen energiebedrijven te verkopen aan buitenlandse ondernemingen.

De financieel directeur zei vandaag in Essen er alle vertrouwen in te hebben dat RWE in het derde kwartaal van dit jaar het Nederlandse Essent kan overnemen.

Pohlig stelde verbaasd te zijn, omdat hij Nederland kent als een internationaal georiënteerd handelsland. Hij merkte op dat Nederlandse bedrijven zeer succesvol zijn in het buitenland. Ook zei hij dat RWE in feite al 56 procent van de aandelen in Essent in handen heeft, doordat provinciebesturen en gemeenten al besloten hebben hun aandelen te verkopen.

RWE zegt het bod gestand te zullen doen als het 80 procent van de aandelen kan overnemen. De provincie Noord-Brabant heeft ruim 30 procent, maar aarzelt nog. Pohlig wilde niet vooruitlopen op een besluit van Noord-Brabant en gaf niet aan of RWE bereid is eventueel de eis van 80 procent te laten vallen.
De topman benadrukte wel dat er deze week nog een ultieme poging is gedaan om de tegenstanders over de streep te trekken door harde toezeggingen te doen, dat Essent de komende jaren miljarden kan investeren.

Lees ook
VNO-NCW wil uitstel besluit over energiebedrijven

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    De heren politici zijn alweer vergeten hoe ze van de winter in Hongarije en omringende landen zaten te vernikkelen omdat ze hun energie uit het buitenland moesten krijgen. Ja zo zal dat hier ook nog eens gaan als het zo doorgaat want voor een paar grijpstuivers worden de basisbehoeften van een land verkwanseld om zieltjes(stemmen) te winnen.
    En als het zo ver is begrijpt niemand meer waarom het zo gelopen is en kunnen de politici van dan weer zieltjes winnen door eigen energiebedrijven op te richten. Zo werkt het in een democratie waar geen politici met een duidelijke visie meer zijn. Alleen maar ex-ambtenaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.