Home

Achtergrond 221 x bekeken

Topklasse Elstar levert telers Greenery meer op

Greenerytelers hebben met de afzet van een speciale topklasse Elstar-appelen een meeropbrengst gerealiseerd van ongeveer 20 procent.

Dat zegt Michiel Appelhof, voorzitter van de afzetwerkgroep hardfruit (PMAC) van The Greenery.

Tussen oktober en februari werd circa 400 ton Premium Elstar-appels afgezet aan vooral groothandel en speciaalzaken. "Het is nog een klein volume, maar we zijn tevreden over de opbrengst", zegt de teler.

De appels zijn van het type Elshof en voldoen aan extra eisen voor kleur, hardheid en suikergehalte. "Het zijn appels van de eerste pluk. The Greenery selecteert de percelen en sorteert de appels", verklaart Appelhof.

De supermarkten hebben zich afwachtend opgesteld. "Zij zijn nog niet bereid meer te betalen voor de appel, maar als dat gebeurt, zal de ruimte op de markt snel groter worden en is er ruimte voor enkele miljoenen kilo’s", verwacht Appelhof. Met de introductie van nieuwe appelrassen is een gevecht om het schap ontstaan, verklaart hij. De inkoopprijs voor deze Elstar ligt wel onder deze nieuwe toprassen.
Voor komend seizoen verwacht The Greenery een lichte uitbreiding van het volume.

Of registreer je om te kunnen reageren.