Home

Achtergrond 177 x bekeken

Topeconoom: recessie eindigt eind dit jaar

De wereldwijde recessie zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar ten einde komen.

Het herstel zal wel zwakker uitvallen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat voorspelde de toonaangevende econoom Nouriel Roubini vandaag.

"We hebben de bodem van de Amerikaanse en wereldwijde recessie nog niet bereikt'', meent Roubini. "De krimp zet door en de recessie zal eerder aan het eind van het jaar eindigen dan in het midden van het jaar. Er is te veel optimisme dat herstel net om de hoek ligt'', aldus de hoogleraar economie uit New York in een toespraak in Seoul.

Roubini wordt beschouwd als een van de weinige economen die de huidige recessie juist hebben voorspeld. Volgens de Amerikaanse topeconoom zal het economisch herstel zwakker uitvallen dan wordt aangenomen. Hij denkt dat de Amerikaanse economie nog twee jaar ondermaats zal presteren, als de recessie eenmaal ten einde is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.