Home

Achtergrond

Toestroom van sollicitanten Defensie

De belangstelling voor het militaire beroep trekt aan. Het aantal sollicitanten is begin dit jaar flink toegenomen.

Ook keren steeds minder militairen de krijgsmacht de rug toe, bevestigde dinsdag een woordvoerder van Defensie berichtgeving in De Telegraaf. Het aantal sollicitanten is gestegen van 6608 in de eerste vier maanden van 2008 naar 8695 in dezelfde periode van dit jaar. De meeste belangstelling gaat uit naar een baan bij de landmacht (5251 sollicitanten). Het aantal vertrekkende militairen daalde met 31 procent van 2160 naar 1485.

Uit de cijfers mag volgens de woordvoerder niet worden geconcludeerd dat het personeelsprobleem bij de krijgsmacht is opgelost. "Het zal nog wel enige tijd duren voor de 7300 vacatures zijn opgevuld. Voor die sollicitanten zijn gekeurd en opgeleid zijn we een half jaar verder.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.