Home

Achtergrond

Tienduizenden op de vlucht voor bosbranden Californië

Meer dan 30.000 mensen in de Amerikaanse staat Californië hebben hun huizen moeten verlaten vanwege oprukkende bosbranden.

Nog eens 23.000 mensen zijn vandaag opgeroepen zich klaar te maken voor een mogelijke evacuatie.

Zeker tachtig huizen, waaronder een aantal miljoenenvilla's, zijn de afgelopen dagen in de as gelegd. Ongeveer drieduizend huizen worden bedreigd door zich almaar uitbreidende bosbranden. "Ik had nooit gedacht dat ik deze clichéwoorden ooit zou gebruiken, maar afgelopen nacht is de hel losgebarsten'', aldus een brandweercommandant van de stad Santa Barbara.

De vuren worden aangewakkerd door stevige winden, hoge temperaturen in een zeer droog gebied. Bijna 3500 brandweerlieden proberen de branden te bedwingen, die al meer dan 3500 hectare hebben verwoest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.