Home

Achtergrond 304 x bekeken

Terugroepactie Suzuki Swift wegens brandgevaar

Suzuki in Nederland heeft een flink aantal bezitters van een Suzuki Swift per brief gevraagd met hun auto naar de werkplaats van hun dealer te gaan omdat er in de kofferbak mogelijk brand kan ontstaan.

Het gaat om een kleine twaalfduizend auto's. Dat meldde een woordvoerder van importeur Nimag BV.

Boosdoener is een brandvertragend middel waarmee de zijpanelen van de kofferbak zijn behandeld. In combinatie met vocht kan lichte oxidatie ontstaan op metaaldelen, waaronder ook een stekker van de kofferbakverlichting. Daardoor ontstaat het gevaar van kortsluiting, waardoor kunststofdelen kunnen gaan smeulen.

De bewuste auto's zijn in Hongarije gemaakt van begin 2005 tot het einde van het derde kwartaal van 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.