Home

Achtergrond 207 x bekeken

Teleurstelling over mislukt beursfusieplan

De gestrande fusieplannen leveren teleurgestelde reacties op bij de besturen van de beursverenigingen in Dronten, Emmeloord en Middenmeer.

"Twee jaar werk voor niets", zegt een teleurgestelde Maas van den Heuvel namens de beurs in Emmeloord.

Van den Heuvel laat wel weten dat de Flevolandse beursverenigingen woensdag om tafel gaan om verder te praten over samenwerking zonder de collega’s in Middenmeer.

Na twee jaar verloving stranden de huwelijksplannen aan de vooravond van de Grote Dag. Zo vat Ton van Arkel, demissionair voorzitter van de beursvereniging Middenmeer, de gebeurtenissen rondom de beursfusie samen. Op geruchten over terugkrabbelende leden reageert hij: "Als je het uitmaakt, moet je er ook een streep onder zetten. Je kunt niet weglopen en weer terugkomen. We blijven met een dikke kater achter."

Nieuwe systematiek

Dat geld ook voor Jan Douma, voorzitter van de beurs in Dronten. "We hadden een compleet nieuwe systematiek opgezet met een duidelijk doel en resultaat. Daar wordt een streep doorgehaald. We hebben er samen hard aan gewerkt om de pijnpunten aan te pakken. Ik dacht dat we daarin waren geslaagd. We hebben het proces in goede harmonie doorlopen met onze collega’s van Middenmeer. Blijkbaar niet. Toen we het nieuws hoorden, vielen we allemaal even stil."

De bruidsschat van Middenmeer was een groot probleem voor de leden. Die was hoger dan van de andere beurzen. Dit was dinsdagochtend door de besturen opgelost: Middenmeer zou minder geld inbrengen. Onvoldoende reden voor de Noord-Hollandse beursleden om toch positief tegenover de fusie te staan.

Dronten en Emmeloord kunnen de plannen niet naast zich neerleggen. Woensdag praten ze verder over een aangepaste versie. "We beraden ons er dan op hoe de toekomst eruit ziet. Verder moeten we respect hebben voor wat de leden hebben gekozen."

Lees ook Fusie landbouwbeurzen van de baan

Of registreer je om te kunnen reageren.