Home

Achtergrond

Tasmaanse Duivel bedreigd met uitsterven

De Tasmaanse Duivel, het grootste vleesetende buideldier ter wereld, wordt met uitsterven bedreigd.

Australië heeft het dier op de lijst met bedreigde diersoorten gezet in een poging het beest te redden van een besmettelijke kankersoort, die de Tasmaanse Duivelpopulatie sterk heeft uitgedund.

Sinds de kanker aan de kop en de mond van de dieren in 1996 voor het eerst werd vastgesteld, is al 70 procent van de Duivels bezweken, meldden Australische media. De kanker verspreidt zich doordat de dieren elkaar bijten. Door de gezwellen stoppen de beesten snel met eten en sterven ze veelal binnen drie maanden.

Australië heeft 10 miljoen Australische dollars (5,6 miljoen euro) uitgetrokken voor een reddingsoperatie. Zonder ingrijpen zouden de Tasmaanse Duivels, die alleen op het eiland Tasmanië voorkomen, binnen 20 tot 40 jaar uitgestorven zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.