Home

Achtergrond 240 x bekeken 4 reacties

'Tarwe heeft genetische modificatie nodig'

Het wordt tijd dat genetische modificatie wordt toegepast bij tarwe.

Bij soja en mais heeft het veranderen van de genetische samenstelling geleid tot grote voordelen.

Dat schrijven de nationale organisaties van graantelers en handelsbedrijven in de VS, Canada en Australië in een gezamenlijke verklaring. De organisaties stellen dat de voordelen van genetische modificatie groot zijn. "Biotechnologie kan helpen tarwe resistent te maken tegen insecten en ziekten. Ook heeft tarwe dan minder water en nutriënten nodig. Het tarweareaal daalt omdat boeren steeds meer overstappen op transgene soja en mais. Deze gewassen halen hogere opbrengsten dankzij de biotechnologie."

De verklaring is ondertekend door de National Association of Wheat Growers, de US Wheat Associates en de North American Millers’ Association uit de VS. In Canada is getekend door de Grain Growers of Canada, de Western Canadian Wheat Growers Association en de Alberta Winter Wheat Producers Commission. In Australië wordt de verklaring gesteund door de Grains Council of Australia, de Grain Growers Association en de Pastoralists and Graziers Association of Western Australia.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik

  De teler rijk en groot. De consument ziek en dood.

 • no-profile-image

  freek

  ze doen maar wat ze willen op die eilanden als ze het zelf maar opeten. ze moesten die amerikanen genetisch manupuleren zodat ze meer hersens hebben dan krijgen die australiers het van zelf dat stelletje meelopers. heir komt ook van dat dom onderzoek uit zoals dat mais dat gen gemanupuleert is alleen maar mais besmet dat binnen een 2 kilometer omtrek staat. Maar gelukkig voor de nuchtere mensen die dan zeggen is mais niet een windbestiuver en de wind stopt niet na 2 km

 • no-profile-image

  arie de boer

  hoe kan een teler van tarwe nu voorstander zijn van genetische modifictie. als we kans zien om dat wereldwijd tegen te houden betekend dat toch uiteindelijk een tekort aan tarwe wat ongetwijfeld een kostendekkende prijs betekend
  welke teler is daar nu op tegen?
  met genetische modificatie gooi je toch je eigen glazen in?

 • no-profile-image

  Tjerk Dalhuuisen

  GM soja heeft alleen maar geleid tot stijgend gebruik van herbiciden en hoge zaadprijzen, plus boetes voor producenten die eigen zaden gebruiken. Leuk voor de omzet van Monsanto en Bayer, niet voor de boer. De bodemflora raakt ernstig verstoord en de bodem raakt uitgeput, waardoor deze straks nergens meer goed voor is. Omwonenden worden ziek van het gif en de soja komt via de varkens, kippen en koeien op ons bord, met nog steeds onbekende gevolgen maar diverse zeer verontrustende onderzoeken. Lekker bezig met dat gentech voer. Zie ook www.gifsoja.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.