Home

Achtergrond 172 x bekeken

Suu Kyi pleit onschuldig

De oppositieleidster Aung San Suu Kyi heeft vrijdag voor een rechtbank in de beruchte Insein-gevanenis in Myanmar (Birma) verklaard onschuldig te zijn.

Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De 63-jarige winnares van de Nobelprijs voor de Vrede is aangeklaagd omdat zij de voorwaarden van haar huisarrest zou hebben geschonden. Ze riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

Een 53-jarige Amerikaan zou zich illegaal enkele dagen in haar woning hebben opgehouden. Suu Kyi heeft al jaren huisarrest en mag alleen bezoek ontvangen na toestemming van de militaire junta. Het is onduidelijk welke straf de man boven het hoofd hangt, die ook is gearresteerd. Ook is het onbekend waarom hij Suu Kyi bezocht.

De vijfde procesdag vond achter gesloten deuren plaats. Woensdag mochten diplomaten en journalisten het proces bijwonen, na een storm van internationale kritiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.