Home

Achtergrond 288 x bekeken 4 reacties

Super de Boer introduceert Iers rundvlees in 'Superieurlijn'

Supermarktketen Super de Boer voegt drie Ierse rundvleessoorten toe aan haar kwalitatief hoogstaande 'superieurlijn'.

Het betreft vlees van zogeheten Irish Hereford-runderen van veelal kleinschalige veehouderijen.

Super de Boer organiseert de komende weken in 90 winkels proeverijen. In totaal heeft Super de Boer overigens circa 305 vestigingen. Chefkok Marco Poldervaart, die alle vleesproducten in de Superieurlijn test, noemt het vlees restaurantwaardig.

Volgens het duurzaamheidsverslag van de keten richt Super de Boer zich toenemend op eerlijke handel, minder bestrijdingsmiddelen bij de teelt van gewassen, dierenwelzijn, milieu en klimaat.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Weer een supermarktketen die denkt het ei van Columbus gevonden te hebben in het beduvelen van de consument.
  Want waardoor zou Iers vlees beter moeten zijn dan Nederlands vlees? Waarschijnlijk omdat het gras groener is in Ierland en omdat dit vlees langer gerijpt heeft tijdens het verdere transport.
  Waarschijnlijk is er maar een reden om Iers vlees te promoten en dat is een lagere inkoopsprijs en dus een hogere marge.

 • no-profile-image

  go

  Go John, go John. AH krijgt het vanzelf moeilijk!

 • no-profile-image

  gert

  albert heijn heeft het Ierse vlees juist uit de schappen gehaald,wat eerst met veel bombari was geintroduceerd

 • no-profile-image

  Patrick

  Dat leest goed, klinkt goed en op zich goed nieuws.
  Super de Boer weet dus wat het doet, als straks allle burgers meer bewust zijn, zijn zij al zeer goed markt gepositioneerd. Een simpele en bewuste reclame folder in de bus zal mensen massa`s laten verschuiven naar andere winkels, voor zij die vlees eten dan.
  Wel moet ook onafhankelijk gecontroleerd worden, lokaal, voer, papieren, transport, slachten en winkel.
  Ierland en scotland schijnt gentech vrije continenten te zijn of te willen zijn, helaas lees je dat niet echt in de gecontroleerde massa media in Nederland.
  Super de Boer moet dat ook gewoon willen die enorm goede en zware controles. Zo haal je alle twijfel uit de markt die er veelal is. Het beschermd de winkel keten ook tegen komende onzichtbare problemen en maakt het weerbaar.
  Zeker zou ik als ik de winkel keten was enorm fanatiekelingen inhuren die alles tot op de letter, cijfer en seconde inzien en willen controleren. Wel om de 3 jaar inwisselen of verschuiven van posities.
  Goede stage plekken als vb, dit is een groeiende markt, controle hoort ook in een transparante voedselketen en moet strenger als ooit zijn.
  Je houd iedereen in de keten scherp, en zorgt ook dat iedereen weet wat ie doet ipv passief dozen schuiven gevoel.
  Ook een voorbeeld van kleinschalige veehouderijen. Dus lokaal ook een aanwinst voor een dorp, geeft ook draagkracht en meer aansluiting met deze snel veranderende tijden.
  Ik feliciteer deze boeren in Ierland dan ook maar, wel hoop ik dat de consument de keuze ook bewust gaat maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.