Home

Achtergrond 216 x bekeken

Suikerfabriek Bergen op Zoom in 2012 weer benut

De voormalige suikerfabriek De Zeeland in Bergen op Zoom, die al tien jaar leeg staat, moet in 2012 weer benut zijn.

Dat is de doelstelling van wethouder Ton Linssen en projectontwikkelaar AM en Amvest. De projectontwikkelaar presenteerde hiervoor gisteren drie plannen.

In twee van de plannen komen in het gebouw onder meer een supermarkt, een bioscoop, een bowlingcentrum en diverse horeca. In een derde plan komen winkels die gericht zijn op wonen en eten. De unieke voorgevel en de grote fabriekshallen moeten in ieder geval behouden blijven.

De gemeenteraad van Bergen op Zoom beslist uiteindelijk welk plan ten uitvoer wordt gebracht. De plannen lopen in kosten uiteen van 10 miljoen euro voor het goedkoopste plan tot 17 miljoen voor het duurste.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.