Home

Achtergrond 198 x bekeken

Subsidieregeling luchtwassystemen

Na het succes van 2008 stellen de ministers van VROM en LNV in 2009 een bedrag van 200.000 euro beschikbaar om de luchtwassystemen gebruiksvriendelijk te maken.

De Subsidieregeling Technologische Aanpassingen Luchtwassystemen (STAL) wil het gebruik van luchtwassystemen in de veehouderij stimuleren en daarmee de uitstoot van ammoniak, fijnstof en geur verminderen. Zij wil luchtwassystemen gebruiksvriendelijker, effectiever en beter toepasbaar maken op het veehouderijbedrijf. Vanaf 15 juni 2009 kunt u weer subsidie aanvragen voor projecten in het kader van de regeling STAL.

Bent u veehouder, adviseur, onderzoeker, installateur of producent van luchtwassers en heeft u ideeën over het gebruikersvriendelijker maken van luchtwassystemen dan kunt u meedingen naar een speciale subsidie van de ministeries voor VROM en LNV. De STAL-regeling stelt 30.000 euro per verkozen project beschikbaar, maakt overheidsagentschap SenterNovem bekend.

STAL-subsidie aanvragen kan tot 1 september 2009. Voor meer informatie over de STAL-regeling en het aanvragen van subsidie zie de website van SenterNovem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.