Home

Achtergrond 163 x bekeken

Steun voor Mexicaanse economie

Mexico krijgt steun van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank voor de bestrijding van de economische gevolgen van het griepvirus in het land.

Het gaat om een lening van 3 miljard dollar (2,25 miljard euro). Dit heeft de bank vandaag bekendgemaakt. Mexico kreeg eerder al steun van de Wereldbank, die 25 miljoen dollar beschikbaar stelde om medicijnen te kopen. Bij het Internationaal Monetair Fonds kan gebruik worden gemaakt van een leningprogramma van 47 miljard dollar.

De verwachting is dat de Mexicaanse economie een extra klap krijgt van de griepuitbraak. Het openbare leven in het land ligt grotendeels stil. Zonder de Mexicaanse griep was al een krimp van 3,8 tot 4,8 procent van de economie verwacht. Het land lijdt zwaar onder de economische neergang van de Verenigde Staten, waarmee nauwe handelsrelaties bestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.