Home

Achtergrond 165 x bekeken

Steeds meer Duitsers winkelen in Limburg

Steeds meer Duitsers winkelen in Limburg.

Bovendien geven ze veel meer geld uit dan enige tijd geleden. Dit blijkt uit de maandag gepresenteerde Monitor Grenzeloos Winkelen 2009, uitgevoerd in opdracht van de provincie Limburg, de grote Limburgse gemeenten en de Kamer van Koophandel.

Vorig jaar werd in Limburg en de aangrenzende regio's bijna 3 miljard euro besteed buiten de eigen regio. In 2007 was dit 33 miljoen euro minder. Vooral Duitse consumenten geven fors meer uit in Limburg dan twee jaar geleden. Met name de grensregios Roermond en Venlo profiteren van de enorme toestroom van Duitse consumenten, blijkt uit de Monitor. De bovenregionale bestedingen in deze regio's zijn ten opzichte van een eerder onderzoek uit 2007 verdubbeld. Duitsers komen vooral op zondag naar Nederland, omdat er in eigen land geen koopzondagen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.