Home

Achtergrond

Staten Noord-Brabant voor verkoop aandelen Essent

Een meerderheid van Provinciale Staten van Noord-Brabant is voor verkoop van de Essent-aandelen aan het Duitse RWE.

Een meerderheid van 33 Statenleden steunde de motie van het CDA om over te gaan tot verkoop van de aandelen. 21 Statenleden stemden tegen de motie. De provincie Noord-Brabant heeft 30,8 procent van de Essent-aandelen in bezit.

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft altijd aangegeven pas tot aankoop van Essent over te gaan als het 80 procent van de Essent-aandelen in bezit zou hebben. Eerder op de dag had gedeputeerde Moons al aangegeven dat RWE mogelijk met een klein meerderheidsbelang al tot aankoop over zou gaan.

Uit de laatste informatie was duidelijk geworden dat andere aandeelhouders (provincies en gemeenten) al meer dan 52 procent van hun belang in Essent definitief hebben aangeboden aan RWE.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.