Home

Achtergrond 202 x bekeken

Stagiairs profiteren van crisis

Bedrijven bieden stagiairs steeds vaker een baan aan na afronding van de stage.

Mede onder invloed van de recessie nemen studenten ook steeds vaker zo'n aanbod aan. Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde StudentenBureau Stage Monitor. Uit het onderzoek blijkt dat 42,7 procent van de studenten na afloop van hun stage een baan krijgt aangeboden. Het aantal studenten dat deze baan ook aanneemt, is sinds 2008 verdubbeld. De economisch moeilijke tijd lijkt voor studenten positief uit te pakken.

Zo krijgen stagiairs ook een hogere stagevergoeding en moeten ze korter zoeken naar een stageplek (64 procent vindt binnen een maand een stage). Ook krijgen ze een betere begeleiding. Van de stagiairs geeft 90 procent aan tevreden te zijn. Overigens valt op dat studenten hun stagevergoeding minder belangrijk vinden. De aard van de werkzaamheden of de opdracht die ze krijgen en de aansluiting op de studie vinden zij veel belangrijker, aldus de monitor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.