Home

Achtergrond

Spruitkooltelers ontvouwen plan begin juni

Een groep preitelers legt op 4 juni een plan voor samenwerking voor aan de sector.

Dat meldt Piet Sonneveld van LTO Vakgroep Spruiten. Details worden die dag, tijdens de landelijke bijeenkomst voor spruitkooltelers, bekendgemaakt.

Het plan behelst samenwerking op het gebied van marktonderzoek en promotie. Sonneveld hoopt dat 80 tot 90 procent van de telers zich achter het plan schaart. Dan kan het ten uitvoer gebracht worden. "Als de helft niet mee wil strandt het plan," zei hij eerder.

Volgens Sonneveld werken zeven tot acht telers de plannen uit. Doel is onder andere uit te vinden hoe productstromen lopen en de herhalingsaankoop verbeterd kan worden. Eerst zou het plan in mei klaar zijn, maar dat is uitgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.