Home

Achtergrond 265 x bekeken

Snorfiets haalt brommer in

De snorfiets is voor het eerst in jaren de brommer voorbijgestreefd in populariteit.

In 2008 werden werden 48.480 snorfietsen verkocht tegen 45.005 brommers. Dit jaar zet die trend door; tot en met april werden bijna 13.000 snorfietsen verkocht tegen 12.369 nieuwe brommers, zo blijkt uit cijfers van de Bovag. De overgrote meerderheid van de snorfietsen bestaat uit scooters. Dat de opmars van de scooter nog lang niet voorbij is, blijkt wel uit de cijfers over vorige maand. In april werden maar liefst 5021 nieuwe snorfietsen verkocht; dat is 46 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De verkoopcijfers van snor- en bromfietsen lijken in tegenstelling tot die van auto's ongevoelig voor economische tegenwind. In totaal scoren brom- en snorfietsen een verkoopplus van 8 procent in de eerste vier maanden van 2009 ten opzichte van vorig jaar. "Dat is op zich al een hele prestatie in deze tijden'', aldus een woordvoerder van de Bovag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.