Home

Achtergrond 2 reacties

Snelheid pluimveeslachtlijn verhogen is mogelijk

Het is mogelijk om de snelheid van pluimveeslachtlijnen te verhogen zonder dat dat gevolgen heeft voor de kwaliteit of de arbeidsomstandigheden bij de slachterijen.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van brancheorganisatie Nepluvi en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Naar aanleiding van het onderzoek wordt het voor slachterijen mogelijk om te werken met een hogere lijnsnelheid. De standaard snelheid blijft echter op 6.000 dieren per uur bij een enkelvoudige lijn.

Om in aanmerking te komen voor een sneller proces moeten slachterijen een plan indienen bij de VWA. Vervolgens moeten ze een proefperiode doorlopen, waarna een objectieve beoordeling volgt. Om in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden met betrekking tot de afstemming van het slachtproces, de kwaliteit van de te slachten kuikens en de arbeidsomstandigheden voldaan worden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toon

  Helemaal mee eens Antoinette, opvoeren die productie kan als dat geen kwaad kan voor de arbeids-omstandigheden. Geen woord over dierenwelzijn. Ik kan me niet voorstellen dat die er niet onder lijdt als er nog meer kippen per seconde aan de lopende band gehangen worden.
  Smeerlapperij is het en niks anders en dat allemaal voor nog goedkopee kiloknallers

 • no-profile-image

  antoinette

  afschuwelijk om te lezen dat het allemaal nog niet snel genoeg gaat. lopende band werk met levende dieren, er gaat al zoveel mis met die ronddraaiende messen. kipjes die hun kop optillen gaan levend het kokend bad in. een nachtmerrie die hele bio-industrie. wanneer komt er een einde aan? ik hoop dat de Partij voor de Dieren ooit serieus genoeg wordt genomen dat deze helse toestanden afgelopen zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.