Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Sluipverkeer hinderen bij meer tankstations'

Het is een grote ergernis van veel automobilisten in de file: bestuurders die de drukte op de weg proberen te omzeilen door even snel over een parkeerplaats te scheuren en zo een stukje af te snijden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) wil dat dat in de toekomst op meerdere plaatsen wordt voorkomen. aarvoor moet een systeem met een stoplicht op de oprit dat 'afsnijders' langer rood geeft dan mensen die getankt of geparkeerd hebben op meerdere plaatsen in het land worden ingezet. Een woordvoerder van de VID bevestigde zondag berichtgeving van deze strekking in De Telegraaf.

Het systeem is de afgelopen tijd getest bij de parkeerplaats Bospoort op de A4 richting Den Haag. De proef was zo succesvol dat Rijkswaterstaat besloten heeft deze te verlengen tot en met 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.