Home

Achtergrond 914 x bekeken

Slootkanten maaien in Flevoland

Arjan de Boer van groenvoorziener Krinkels is in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland bezig met het maaien van slootkanten nabij Bant, in de Noordoostpolder.

De trekker, een gloednieuwe John Deere, staat langs het water. De Boer hanteert een maaiarm die de begroeiing zoveel mogelijk verwijdert. Volgens uitvoerder Jan Nij­meijer is het werk van groot belang voor plaatselijke boeren. "We doen dit op alle plaatsen waar water vanuit het IJsselmeer de polder wordt ingelaten." Foto Niels de Vries

De Groninger akkerbouwer Dirk Binnema spuit een perceel koolzaad tegen schimmel. Binnema teelt koolzaad voor de vermeerdering. "Ik rijd over de banen met mannelijke planten die voor de bestuiving van vrouwelijke planten zorgen", legt Binnema uit. Als de mannelijke baan is uitgebloeid, wat rechts op de foto al gebeurt, worden ze direct gerooid. De vrouwelijke planten blijven staan voor de zaadvorming. Foto Jan Bouwman

Een medewerker van kassenbouwer Agromeco plaatst glaspanelen op een nieuwe kas in het glastuinbouwgebied Agriport 7 in het Noord-Hollandse Wieringerwerf. De kas krijgt helder glas met een lichttransmissie van 91 procent. Eind mei is de kas glasdicht. In november moeten er de eerste trostomaten worden geplant. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.