Home

Achtergrond

Slachtkoe nadert prijsplafond

Slachtkoeien worden weer wat duurder. Er komt gemiddeld, over de hele linie, een stuiver bij de prijs op. Toch lijkt de prijsstijging van de slachtkoeien wel een beetje af te vlakken. Het plafond komt in zicht.

Het aanbod neemt bij deze iets betere prijzen voorzichtig toe. Dit aanbod houdt echter nog steeds niet over. En daardoor blijven de prijzen meer dan op de been.

Er komt wel een kleine kentering. De vraag loopt iets terug. Het achtervlees doet het nog steeds prima, maar het voorvlees stagneert wat.

De afnemende vraag en het licht groeiende aanbod zorgen op termijn voor een prijsdaling. Maar de eerste maand zijn de slachtkoeien nog prima prijshoudend. Ze kunnen volgende week zelfs nog iets duurder worden. Al zal dat niet veel zijn.

prognose:

prima prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.