Home

Achtergrond 216 x bekeken

Schwarzenegger wil debat over legaliseren wiet

Arnold Schwarzenegger, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, is voorstander van een maatschappelijke discussie over het legaliseren van marihuana.

De republikeinse politicus zei dat gisteren. "Ik denk dat we heel zorgvuldig moeten bestuderen wat er is gebeurd in landen die marihuana en andere drugs al gelegaliseerd hebben, welke effecten het had in die landen en of ze tevreden zijn met het besluit'', aldus Schwarzenegger.

Hij deed zijn uitlatingen enkele dagen nadat opinieonderzoek had uitgewezen dat 56 procent van de inwoners van zijn staat voorstander is van het legaliseren van consumptief wietgebruik.

Californië was in 1996 de eerste staat in de VS die marihuanagebruik in beperkte mate toestond voor medische doeleinden. Een parlementariër in de staat kwam recent met een voorstel voor het legaal maken van wietconsumptie voor mensen ouder dan 21 jaar. Dat zou de schatkist van Californië jaarlijks 1,3 miljard dollar (bijna een miljard euro) aan belastinginkomsten opleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.