Home

Achtergrond 211 x bekeken

Scholen soepel voor late examenleerlingen

Middelbare scholieren die dinsdag te laat kwamen voor hun examen wegens het noodweer, kregen een soepele behandeling.

De Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (CEVO) had de scholen laten weten dat leerlingen dit keer tot anderhalf uur later aan hun examen mochten beginnen en dat ze dan ook langer mochten doorgaan.

Het scholierencomité LAKS is blij dat dit zo goed is opgelost. Normaal mogen leerlingen nog een half uur na binnenkomst het examenlokaal in, maar dan krijgen ze geen extra tijd. Ook werd er rekening mee gehouden dat tussen het ochtendexamen en een eventueel middagexamen nog een uur rust zat.

Het LAKS had dinsdag toch al weinig klachten binnengekregen. Opvallend was wel dat een leerling in Amsterdam die een vmbo-examen Turks moest doen, per ongeluk de opgaven voor het vwo had gekregen. Hoewel het goed was gemaakt, moet het toch over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.