Home

Achtergrond 174 x bekeken

Schiphol wil eigen windmolenpark in Noordzee

Schiphol is van plan een windmolenpark te bouwen in de Noordzee om aan de eigen energiebehoefte te voldoen.

De luchthaven heeft daartoe het afgelopen jaar een eerste verkenning gedaan, zo bevestigde een woordvoerster berichtgeving in het Financieele Dagblad van vandaag. De windmolens zouden een belangrijk onderdeel moeten gaan vormen van de totale benodigde energie van Schiphol.

"De plannen staan voorlopig wel even in de ijskast vanwege de kredietcrisis'', aldus de woordvoerster van de luchthaven. Schiphol heeft zichzelf tot doel gesteld in 2020 voor minimaal 20 procent zelf energie op te wekken. Nu gebeurt dat voor ongeveer 1 procent. Het hangt van de economische ontwikkelingen af op welke termijn het windmolenpark er gaat komen.

Schiphol wil bovendien in 2012 klimaatneutraal zijn als het gaat om de eigen activiteiten. Om dit te bereiken nam de luchthaven vorige week ook de eerste elektrische auto's in gebruik.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.