Home

Achtergrond 912 x bekeken

Scherpenhuizen en Combilo vergroten winst

Handelsbedrijven Scherpenhuizen en Combilo hebben in 2008 hun winstcijfers aanzienlijk verbeterd.

Dat blijkt uit door beide partners van coöperatie Versdirect.nl vrijgegeven jaarcijfers. Versdirect.nl wil beide bedrijven overnemen.

Het resultaat na belasting van Combilo BV uit Waddinxveen kwam vorig jaar uit op 2,9 miljoen euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007 (1,57 miljoen euro). De omzet in groente en fruit daalde wel met ruim 4 procent, maar Combilo doet geen uitspraken over de hoogte van de omzet. Wel zegt een woordvoerder dat de omzet vergelijkbaar is met die van Scherpenhuizen, die rond de 130 miljoen euro ligt.

Scherpenhuizen

Ook Scherpenhuizen bleek in 2008 veel winstgevender dan in 2007. De nettowinst kwam uit op 2,6 miljoen euro, tegen 1 miljoen euro in 2007. De winstcijfers van 2008 bevatten ook resultaten uit verpakkingsactiviteiten. In 2007 heette het verpakkingsbedrijf nog Gropack BV, in 2008 is de naam gewijzigd in Scherpenhuizen packaging BV.

De verpakkingsactiviteiten van Scherpenhuizen voegen echter niet veel toe aan de omzet, stelt een woordvoerder. Hoe groot de bijdrage aan de winst is, maakt het bedrijf niet bekend.

Wel blijkt de omzet van Scherpenhuizen in 2008 gegroeid van 115 miljoen euro naar 130 miljoen. De omzet over 2008 is echter ook inclusief verpakkingstaken.

Volgens een woordvoerder van Scherpenhuizen was 2008 een goed handelsjaar. "Ieder jaar hoop je op verbetering, maar in 2008 is dat gelukt." Beide bedrijven willen verder geen toelichting geven op de cijfers, zolang Versdirect.nl de financiering van de overname verder voorbereidt.

Scherpenhuizen zegt wel het overgrote deel van de omzet uit exportactiviteiten te halen. "Circa 10 tot 15 procent van de omzet blijft in Nederland." Het eigen vermogen van Combilo bedroeg in 2007 5,6 miljoen euro. Dat van Scherpenhuizen bedroeg dat jaar 7,9 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.