Home

Achtergrond 225 x bekeken

Schatting inkomsten ondernemer gemakkelijker en nauwkeuriger

De inkomensschatting voor (kleine) ondernemers wordt makkelijker en nauwkeuriger.

Voortaan kunnen ondernemers namelijk de schatting van hun inkomsten voor de inkomensheffing en Zorgverzekeringswet digitaal doorgeven met het programma voorlopige aanslag 2009 (VA-programma 2009) van de belastingdienst. Ook kunnen ondernemers de voorlopige aanslag tussentijds wijzigen via hetzelfde programma. Verder bevat het programma rekenhulpen en controles waardoor de kans op (invul)fouten veel kleiner is.

Voor 1 augustus 2009 moet de digitale inkomensschatting zijn verzonden. Ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting over 2008 na 1 augustus 2009 indienen, moeten ook voor 2008 een schatting van hun inkomen inleveren. Echter, deze schatting gaat nog via het klassieke papieren formulier. Het blijft overigens mogelijk om de schatting over 2009 op papier door te geven. Daarvoor kunnen ondernemers het formulier Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2009 bij de Belastingtelefoon bestellen of downloaden via de website van de belastingdienst.

Meer informatie:
Ministerie van Financiën, 20-5-2009, www.minfin.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.