Home

Achtergrond

SP wil ingrijpen premier tegen verkoop Essent

De SP wil dat premier Jan Peter Balkenende ingrijpt en de verkoop van het energiebedrijf Essent aan het Duitse RWE voorkomt.

SP-fractieleider Agnes Kant verwijt hem dat hij "veel te lang aan de zijlijn'' heeft gestaan bij de discussie over de verkoop van de publieke energiebedrijven. Zij wil Balkenende in het vragenuurtje dinsdag vragen de aandeelhouders van Essent en Nuon bij elkaar te roepen voor een nationaal beraad.

Essent en Nuon zijn van vitaal belang voor Nederland, maar provincies en gemeenten gaan allemaal hun eigen weg en volgen hun eigen belang, aldus Kant. De minister-president is "als geen ander verantwoordelijk voor het bewaken van het algemeen en nationale belang''. De SP wil daarom dat hij de regie neemt om de verkoop van Essent en Nuon te stoppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.