Home

Achtergrond

SP: Scholen moeten geen geld oppotten

SP-Kamerlid Jasper van Dijk vindt dat het kabinet moet regelen dat schoolbesturen geen geld oppotten, maar juist investeren.

De Algemene Onderwijsbond kwam maandag met cijfers waaruit opnieuw blijkt dat het basis- en voortgezet onderwijs veel grotere reserves hebben dan nodig is: circa 2 miljard euro.

Van Dijk wil dinsdag tijdens het mondelinge vragenuurtje opheldering van de staatssecretarissen Sharon Dijksma en Marja van Bijsterveld. ,,Het geld moet niet naar de spaarbank, maar naar de schoolbank'', zegt hij. "Scholen houden een buffer aan van 30 procent van hun vermogen, terwijl 15 procent al voldoende is.''

Van Dijk noemt het ook 'zeer ondoorzichtig' wat er met het geld gebeurt. De SP wil heldere richtlijnen over de besteding van het budget door het bestuur. "Daarnaast moet de overheid eerstverantwoordelijke zijn voor de financiering, dan kunnen scholen zich bezighouden met het geven van onderwijs.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.