Home

Achtergrond

Rund gaat rosé omlaag trekken

Rosé ouder dan 8 maanden noteert ongewijzigd op €2,89 per kg. Ter vergelijking: een jaar geleden kwam rosé nog tot €3,18 per kg. Maar in die periode zette het verval daarna hard in.

Toch kan rosé dit jaar ook weer wat gaan dalen. Het is een zeer wisselvallige markt waarin vraag en aanbod momenteel redelijk in evenwicht zijn.

Maar daar gaat verandering in komen. Rundvlees wordt namelijk goedkoper. Dat betekent dat dit vlees qua prijs aantrekkelijker wordt. Omdat rundvlees een concurrent van rosé is, zal rosé ook in prijs moeten gaan dalen.

Rosé jonger dan 8 maanden noteert ook stabiel, op €3,26 per kg. Deze prijs zit een beetje gevangen tussen blank kalfsvlees en de oudere rosés.

De markt moet zich duidelijk nog gaan zetten en dat duurt wel even. De jonge rosés volgen nu vooral de lijn van blank kalfsvlees.
Veel aanbod van blank

In de prijs van blank kalfsvlees zit eveneens weinig beweging. Blank noteert €3,84 per kg. Een jaar geleden rond deze tijd was dat nog €4,15 per kg. De vraag naar blank kalfsvlees is heel behoorlijk. In Nederland, Frankrijk, Italië en in Duitsland wordt er ook volop geslacht.

Een prijsstijging zou daarom voor de hand liggen. Dat dit niet gebeurt, heeft alles te maken met het aanbod. Dat is nog altijd groot. Dat ruime aanbod is niet zomaar weggewerkt. De vraag blijft heel behoorlijk, maar de prijzen gaan de komende weken niet stijgen.

prognose:

rosé licht dalend, blank stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.