Home

Achtergrond

Roep om vertrek Shell-commissaris

Enkele aandeelhouders van Shell willen dat Peter Job, de commissaris die verantwoordelijk is voor het beloningsbeleid bij het olieconcern, opstapt.

Dit schreef de Britse krant The Sunday Times zondag. Eerder deze maand stemden aandeelhouders tegen de uitkering van prestatiebonussen aan de raad van bestuur. Job had voorgesteld om de bonussen toch uit te keren, ondanks dat de bestuurders de prestatie-eisen niet hebben gehaald. Volgens de aandeelhouders is dit een teken dat hij niet aanvoelt wat er onder de investeerders leeft.

Volgens de krant zijn aandeelhouders in brede zin ontevreden over de opstelling van het bedrijf. Shell zou te veel naar binnen gekeerd zijn. Ook de beslissing om vertrekkend bestuursvoorzitter Jeroen van der Veer zonder overleg te benoemen als commissaris is slecht gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.