Home

Achtergrond

Rellen in Duitsland bij viering 1 mei

Aan de vooravond van de viering van 1 mei, de Dag van de Arbeid, is het in de Duitse hoofdstad Berlijn en in de havenstad Hamburg tot ongeregeldheden gekomen.

In de beide steden raakten extreemlinkse jongeren slaags met de oproerpolitie. In Berlijn gooide een menigte van ongeveer 200 mensen flessen en stenen naar de agenten. Ongeveer dertig dienders raakten gewond, meer dan tien relschoppers werden opgepakt. In Hamburg gooiden amokmakers de ruit van een bank in, werden containers in brand gestoken en werden flessen naar agenten gegooid.

Op de Dag van de Arbeid staan in heel Duitsland demonstraties gepland. In Berlijn willen linksextremisten demonstreren in de immigrantenwijk Kreuzberg. De extreemrechtse partij NPD heeft een betoging in een ander stadsdeel aangekondigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.