Home

Achtergrond 222 x bekeken

Rekenkamer: regering deed wat ze kon in 2008

Het kabinet heeft het afgelopen jaar naar vermogen gehandeld.

De rechtmatigheid van uitgaven was van een hoog niveau, al zijn er op sommige punten zorgelijke ontwikkelingen. Dat stelt de Algemene Rekenkamer dinsdag in haar beoordeling van de verantwoording die het kabinet zelf aflegt over het beleid over 2008.

De Rekenkamer is over het algemeen redelijk tevreden, al zijn er onvolkomenheden en zorgen, ondere andere bij de ministeries van VROM en Justitie. Zo stelt het college dat de Tweede Kamer niet altijd goed kan controleren of kabinetsplannen zo worden uitgevoerd dat de doelen worden gehaald.

Dit komt doordat de rijksoverheid de plannen niet allemaal zelf uitvoert of doordat er soms meerdere ministeries bij betrokken zijn. De informatie die de Tweede Kamer van het kabinet krijgt, is dan ook niet altijd op orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.