Home

Achtergrond 218 x bekeken

Regelgeving funest voor aanvragen groenregeling

Fors minder bedrijven hebben zich in 2008 aangemeld voor de groenregeling.

Slechts 47 bedrijven behaalden het voorlo­pige certificaat voor de Groen La­bel Kas, tegen 340 in 2008. De eco­nomie en verzwaarde eisen zijn debet aan de daling.Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Milieukeur, dat sinds 1999 het certificatieschema van de Groen Label Kas (GLK) uitvoert. Het aantal tuinders dat koos voor de regeling steeg jaren­lang hard. In 2007 werd de rege­ling echter herzien, en de eisen verzwaard.

Dit leidde er volgens de Stich­ting toe dat bedrijven zich voor 2007 massaal aanmeldden. Er zijn in 2007 151 meer aanmeldingen geregistreerd dan een jaar eerder. Vorig jaar verslechterde het eco­nomisch tij en viel het aantal uit­breidingen hard terug.

Slechts 150 bedrijven ontvingen daarom een bouwvergunning. De doelstelling voor de MIA/Vamil regeling is gehaald, omdat het circa een derde Groen Label Kas­sen betrof.Voor volgend jaar verwacht de Stichting Milieukeur weer meer aanmeldingen voor de regeling, omdat de regelgeving weer wordt versoepeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.