Home

Achtergrond 167 x bekeken

Rechtbank straft mild in zaak diergeneesmiddelen

De rechtbank in Breda heeft vandaag boetes tot 1.300 euro opgelegd aan twee veehouders uit Zeeland en Gelderland, omdat ze illegale diergenees- en bestrijdingsmiddelen in hun bezit hadden.

Een veehouder uit West-Brabant werd vrijgesproken en zijn 80-jarige vader werd schuldig verklaard zonder strafoplegging. Een Brabantse mengvoederhandelaar kreeg een celstraf gelijk aan zijn voorarrest van 27 dagen.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden boetes tot 3500 euro tegen het vijftal. De straffen vielen fors lager uit omdat de rechtbank een deel van de feiten niet bewezen acht. Bovendien halveerde de rechtbank de op te leggen straffen, omdat de behandeling van de strafzaak meer dan vier jaar op zich liet wachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.