Home

Achtergrond

Ratten nemen Brits dorp over

Ratten hebben het Britse stadje Weston-super-Mare compleet overgenomen. De ongediertebestrijders schieten op de ratten, zetten vallen uit en gebruiken zelfs honden om de ratten te doden.

Het ongedierte plant zich echter sneller voort dan de bestrijders de dieren kunnen ombrengen, aldus de Britse krant The Daily Mail woensdag.
De inwoners van het stadje bij Bristol zijn inmiddels gewend aan de grote ratten, die soms zelfs het formaat zouden hebben van een kleine hond. De dieren komen af op voedselresten, maar ook op bijvoorbeeld vogelvoer, waarvoor ze regelmatig in bomen klimmen.
Alan Putman (49) had ratten in zijn dakgoot wonen. ,,We spoorden het nest op en hebben het uitgeroeid''. Rosenna Farnell (70) trof een nest ratten aan in haar achtertuin. Volgens John Hopkins (56) ,,nemen de ratten het gebied over''. ,,Het is zo erg geworden dat mensen de ratten hier zelfs een naam hebben gegeven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.