Home

Achtergrond

Raceauto van groente loopt op chocola

Een Brits team heeft een raceauto ontwikkeld die gemaakt is van groente en die als brandstof chocolade verbruikt.

Dat meldt de Belgische website People Planit Profit. De Warwick Universiteit ontwikkelde de auto met een carrosserie van cashewnoten, een stoeltje van soja en een stuur van wortelen. De wagen mag niet deelnemen aan races omdat hij niet voldoet aan de brandstofregels, de auto rijdt op chocolade.

Door natuurlijke vezels te mengen met kunsthars ontstond het lichte, maar keiharde plaatwerk van de racewagen. De chocoladebrandstof, een bijproduct van cacaobonen, blijkt een zeer goedkope biodiesel. Een liter kost slechts 20 cent.

Volgens de makers is met deze bolide aangetoond dat de prestaties van een auto niet worden aangetast door hem milieuvriendelijker te maken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.