Home

Achtergrond

Rabobank: regeling MKB goed voor glastuinbouw

De glastuinbouw kan baat hebben bij subsidies voor midden- en kleinbedrijf (MKB) met hogere plafonds.

Volgens de Rabobank loopt hiervoor een LEI-onderzoek. De subsidiegrenzen voor MKB-bedrijven liggen vaak hoger dan voor land- en tuinbouwbedrijven. Met name tuinbouwbedrijven met nevenactiviteiten als energie en arbeidsbemiddeling kunnen baat hebben gekenmerkt te worden als MKB-bedrijf. Dat zegt Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw bij de Rabobank.

Als voorbeeld noemt hij het financieringsplafond bij het borgstellingsfonds. Een bedrijf met meer dan 50 procent van de omzet uit nevenactiviteiten kan mogelijk in aanmerking komen. Tuinbouwbedrijven lijken steeds meer op MKB-bedrijven. "Het LEI brengt nu de verschillen in kaart en kijkt hoe daar gebruik van gemaakt kan worden."

Of registreer je om te kunnen reageren.