Home

Achtergrond

Rabobank: regeling MKB goed voor glastuinbouw

De glastuinbouw kan baat hebben bij subsidies voor midden- en kleinbedrijf (MKB) met hogere plafonds.

Volgens de Rabobank loopt hiervoor een LE­I-onderzoek. De subsidiegrenzen voor MKB-bedrijven liggen vaak hoger dan voor land- en tuin­bouwbedrijven. Met name tuinbouwbedrijven met nevenactiviteiten als energie en arbeidsbemiddeling kunnen baat hebben gekenmerkt te wor­den als MKB-bedrijf. Dat zegt Dick Oosthoek, directeur akker­en tuinbouw bij de Rabobank.

Als voorbeeld noemt hij het fi­nancieringsplafond bij het borg­stellingsfonds. Een bedrijf met meer dan 50 procent van de omzet uit nevenactiviteiten kan moge­lijk in aanmerking komen. Tuin­bouwbedrijven lijken steeds meer op MKB-bedrijven. ”Het LEI brengt nu de verschillen in kaart en kijkt hoe daar gebruik van ge­maakt kan worden.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.