Home

Achtergrond

Rabobank pessimistisch over economie

De Nederlandse economie krimpt dit jaar mogelijk met 6 procent.

dat voorspelde vrijdag econoom Hans Stegeman van de Rabobank. In een uitzending van RTLZ zei Stegeman dat de voorspelling die minister Wouter Bos donderdag deed "nog niet pessimistisch genoeg is''.

Bos meldde donderdag in de Tweede Kamer dat hij verwacht dat de krimp van de Nederlandse economie dit jaar net iets boven de 5 procent uitkomt. Maar volgens Stegeman wordt de teruggang nog sterker. "Als je kijkt wat er om ons heen gebeurt - in Duitsland houden mensen rekening met een krimp van tegen de zes procent. Daar kunnen wij in Nederland, met een kleinere en open economie, niet omheen. Dat gaan wij aan alle kanten merken''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.