Home

Achtergrond 230 x bekeken

Raad Den Bosch stemt ook tegen verkoop Essent

In navolging van Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft woensdagavond ook de gemeenteraad van Den Bosch nee gezegd tegen de verkoop van energiebedrijf Essent.

Onder meer de coalitiepartijen CDA en GroenLinks stemden tegen de verkoop. Zij willen het publieke belang in het energiebedrijf behouden.
Den Bosch is samen met Tilburg de grootste gemeentelijke aandeelhouder van Essent. De gemeenten bezitten elk 3,73 procent van de aandelen. Het college van burgemeester en wethouders was unaniem voor de overname van Essent door het Duitse RWE en neemt uiteindelijke de definitieve beslissing voor de gemeente.
Volgens een gemeentewoordvoerder wacht Den Bosch waarschijnlijk op het resultaat van het debat over de toekomst van Essent vrijdag in een extra vergadering van Provinciale Staten. De miljardendeal gaat door als RWE 80 procent van de aandelen krijgt aangeboden. De provincie Noord-Brabant bezit 30,8 procent van de aandelen en kan de overname in zijn eentje blokkeren.
Weerstand tegen de verkoop van Essent bestaat er verder in enkele kleinere gemeenten die een verwaarloosbaar belang hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.