Home

Achtergrond

RWE neemt mogelijk genoegen met minder aandelen Essent

Noord-Brabant moet er rekening mee houden dat het Duitse energiebedrijf RWE genoegen neemt met minder dan 80 procent van de aandelen Essent.

Gedeputeerde Annemarie Moons heeft dat vrijdag gezegd over de vrees dat de grootaandeelhouder alsnog buitenspel komt te staan in het overnameproces. Als Brabant ervoor kiest om haar aandelen Essent te houden, krijgt de provincie een marginale stem in het grote RWE.

Volgens de meeste recente informatie hebben de aandeelhouders (provincies en gemeenten) nu meer dan 52 procent van hun belang in Essent definitief aangeboden aan RWE. Moons vertelde de Brabantse Staten dat een klein meerderheidsbelang al interessant kan zijn voor de koper.

RWE en Essent hebben afgesproken dat de miljardendeal doorgaat als 80 procent van de aandelen beschikbaar komt. Moons legde uit dat
via een 'bijsluiter' ook mogelijk is dat RWE minder aandelen koopt.

Onder andere coalitiepartij VVD is 'giftig' over deze zet die in de extra Statenvergadering vrijdag over de miljardendeal werd weggezet als 'verkooptruc'. "Dit is ons nooit verteld'', zei aldus VVD-fractievoorzitter Mieke Geeraedts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.