Home

Achtergrond 6 reacties

PvdD tegen opblazen varkens voor militair doel

De Partij voor de Dieren wil niet dat varkens worden opgeblazen voor onderzoek naar de effecten van explosieven en kogelwerende vesten. Het Amerikaanse leger heeft dit onderzoek gedaan in militaire voertuigen.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de PvdD wil dat Nederland dit binnen de NAVO aankaart en tegengaat. Maar minister Eimert van Middelkoop (Defensie) schrijft donderdag in antwoord op haar Kamervragen dat het houden van dierproeven afhankelijk is van nationaal beleid en wetgeving.

De NAVO kent ook wel een standaard voor onderzoeksprocessen maar die is niet bindend. Bovendien maken dierproeven hier geen deel van uit, aldus de minister.

Thieme vindt het Amerikaanse onderzoek onethisch maar Van Middelkoop laat zich er niet over uit. Hij wijst erop dat volgens de Nederlandse Wet op dierproeven de ethische toets zeer belangrijk en zwaarwegend is. De minister sluit niet uit dat bedrijven in Nederland wel gebruik maken van de resultaten van het onderzoek op varkens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  zoals reeds meerdere van de commentatoren opmerkten is dit probleem zeer makkelijk op te lossen.
  Vrijwilligers namens de volgende partijen:
  1) PvdD,
  2) Wakker Dier,
  3) Bont voor Dieren,
  4)Varkens in Nood etc.etc..Problem solved.

 • no-profile-image

  Bullit

  Volgens mij hebben we hier al 4 personen die ze in die (misschien) kogelvrije vesten mogen stoppen.

  Mensen, gebruik desnoods katten, honden, cavia's (leren die lui ook beter mikken!), gehandicapten of bejaarden, maar doe niet alsof het "normaal" is dat deze varkens opgeofferd worden om zogenaamd mensen te "redden". Diezelfde mensen hebben de wapens uitgevonden, dus eigen schuld dikke .... ! Oorlog = nergens goed voor. Maar goed, het zijn die ook weer die gekke Amerikanen heh.

 • no-profile-image

  freek

  er zijn zeker geen vrijwillegers bij de PvdD om dit werk over te nemen van de varkentjes

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ja, ja, varkens doden om op te eten willen ze wel. Maar varkens gebruiken om andere mensen te redden is te ver van hun bedschow, daardoor fout. Dus partij van de domme..............

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Oei-oei, het Amerikaanse leger zal zich nu bevend in zijn kazernes terugtrekken nu mevrouw Thieme deze ferme uitspraken gedaan heeft. Ze zullen terstond alle troepen terugtrekken uit Afghanistan en Irak nu ze de toorn van de PvdD moeten vrezen.
  Hahaha.
  Overigens zou ik liever geslachte varkens nemen voor die proeven of misschien de aanhangers van de dieren-Taliban ?

 • no-profile-image

  Jorrit

  Een aantal EU en NAVO landen heeft niet eens goede mensenrechten, denk je nou echt dat ze zich druk maken over mevrouwtje Thieme die het vervolgens over dierenrechten heeft?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.